Chirurgie bariatrica

Gastric sleeve

  Trendurile contemporane privind aspectul fizic, silueta determina tot mai multe pesoane sa apeleze la service medicale profesioniste in vederea scaderii ponderale.
Obezitatea si in special obezitatea morbida este o problema de sanatate din ce in ce mai frecventa la nivel mondial.  De-a lungul timpul au fost concepute o multitudine de procedee “bariatrice”, chirurgicale sau nonchirurgicale menite sa ajute pacientul obez sa slabeasca . Cu toate acestea multe procedee s-au dovedit ineficiente si au fost abandonate.
  “Gastric sleeve surgery” este un procedeu care este unanim acceptat din punct de vedere al eficientei si al sigurantei.  Procedeul indeparteaza marea curbura gastrica lasand un segment de stomac  tubular, cu o capacitate de inmagazinare redusa. De asemena prin reducerea dimensiunii gastrice se obtine  prin dublu mechanism (hormonal si mechanic) o satietate precoce. Practic  pacientul se satura cu o cantitate mult mai mica de mancare.
   Avantajle pentru pacient sunt majore fata de alte interventii bariatrice. Abordul laparoscopic necesita o internare de 2-3 zile postoperator, recuperarea si reintegrarea socieconimica este rapida. O interventie laparoscopica solicita mult mai putin din resursele organismului si reduce semnificativ riscul complicatiilor in comparatie cu interventiile clasice. Indicele de satisfactie al pacientului este  mare pierderea excesului ponderal se produce precoce in 1-2 ani se atinge greutatea dorita de pacient cu efecte maxime vizibile in primele  3 luni. Din punct de vedere al sanatatii se evita multe problem de sanata legate de obezitate: boli cardiovasculare, articulare, metabolice, endocrinologice.
   Gastric sleeve s-a impus deoarece in comparatie cu alte proceduri are rezultatele cele mai bune raportat la efecte secundare sau dezavantaje care sunt minime sau absente in comparative  cu alte procedure bariatrice.
   Clinica noastra ofera un plan de diagnostic  si tratament complet, o echipa multidisciplinara cu experienta in tratamentul obezitatii format din (psiholog, nutritionist, imagist-radiolog, gastroenterology, chirurg, anestezist, anatomopatolog). Postoperator pacientul beneficiaza de program de consiliere si urmarire continua.

 

 

Ce spun clientii

” Am 35 ani. In anii care au trecut, viata si greutatile prin care aproape toti trecem nu si-au lasat o amprenta puternica pe chipul meu deoarece sunt o fire luptatoare si optimista si in plus, sportul practicat regulat m-a ajutat. Insa ultimii doi ani au fost incredibil de incarcati, iar doi din membrii cei mai dragi din familia mea au fost e... „