Imbatranirea cutanata

   Imbatranirea este un proces inevitabil si continuu. Nu putem sa ne oprim propriul proces de imbatranire dar cu anumite metode anti-aging putem imbatrani mai frumos. In cadrul procesului de imbatranire, exista la nivelul fetei o serie de modificari care apar mai lent sau mai accelerat in timp, in functie de mai multi factori. Medical vorbind, procesul de imbatranire il putem imparti in imbatranirea intrinseca (factori interni organismului) si imbatranirea extrinseca (factori externi organismului).

   Imbatranirea intrinseca este determinata de factorul cronologic - trecerea timpului si este un proces normal, fiziologic insa exista si alti factori genetici si hormonali care influenteaza acest tip de imbatranire. Luand in considerare factorii genetici putem spune ca mostenim acest proces de imbatranire si daca privim la rudele noastre apropiate parinti, frati/surori mai mari putem observa o asemanare foarte mare a procesului de imbatranire mai ales daca persoanele traiesc in aceleasi conditii externe (de mediu).

 

   Procesul de imbatranire extrinseca este mai usor de influentat si controlat, deoarece apare sub actiunea unor factori externi organismului:

 

   ● UV - ultravioletele prin expunerea solara sau prin frecventarea saloanelor de bronzare artificiala (solar) duc la o grabire a procesului de imbatranire a pielii.    Pentru bronzul temporar al pielii care este considerat un atribut de frumusete si pentru placerea expunerii la soare se plateste insa un pret prea mare, deoarece agresiunea solara accelereaza foarte mult imbatranirea pielii (photoaging-ul);
   ● Alti factori importanti sunt: alcoolul, fumatul, lipsa de somn si stresul

 

   Semnele de imbatranire la nivelul fetei sunt:

   ● aparitia ridurilor in zonele dinamice (expresivitate a fetei): frunte, intersprancenos, periocular;
   ● caderea gravitationala a tesuturilor cu o inversare a triunghiului fetei, fata de perioada de adult;
   ● accentuarea santurilor nazolabiale si a ridurilor la toate nivelurile fetei;
   ● modificari ale scheletului osos al craniului;

   Functiile pielii scad: protectie-bariera antimicrobiana reglarea temperaturii corpului, sinteza de vitamina D, in raspunsul imun, odata cu scaderea capacitatii de regenerare si vindecare a pielii.

Ce spun clientii

” Am 35 ani. In anii care au trecut, viata si greutatile prin care aproape toti trecem nu si-au lasat o amprenta puternica pe chipul meu deoarece sunt o fire luptatoare si optimista si in plus, sportul practicat regulat m-a ajutat. Insa ultimii doi ani au fost incredibil de incarcati, iar doi din membrii cei mai dragi din familia mea au fost e... „