Promotii

 Pentru pacientii care doresc sa participe la cursurile noastre, Va rugam sa completati Formularul de inscriere atasat si apoi sa il trimiteti la adresa de email amalia.orac@q-clinic.ro

   Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la numarul de telefon : 0721.376.265

 

   

 

     Oferta la Q Clinic Cluj-Napoca


   Consult gratuit pentru depistarea si tratamentul litiazei veziculare si pentru prevenirea colicilor biliare (“crizelor de fiara”) si a complicatiilor bolii.

   Q Clinic vine in intampinarea dumneavoastra prin consult gratuit dr. Zapartan Flaviu, medic specialist chirurgie generala si discount 25% pentru pacientii care se programaza in vederea unei colecistectomii laparoscopice.
 

    Litiaza veziculara

    Litiaza veziculara, termenul medical pentru asa zisele “pietre la fiere”, reprezinta boala care necesita cel mai frecvent la adult o interventie chirurgicala. Este mai frecvent intalnita la sexul feminin. Cauzele, inca incomplet elucidate dar, cel mai frecvent incriminate sunt: dieta (bogata in grasimi si colesterol sau saraca in fibre), sedentarismul, obezitatea, diabetul zaharat, sarcina sau preparate cu estrogen, varsta peste 40 de ani, scaderea brusca in greuate, ereditatea si unele boli hepatice.
 


         Sunt putine masuri care pot preveni aparitia calculilor veziculari. Mentinearea unei greutati corporale constante cu evitarea obezitatii si a pierderii ponderale bruste, un program de mese regulate fara a se sari peste mese, in special peste micul dejun. Mai exista cateva masuri care trebuie aplicate odata ce pacientul este diagnosticat cu litiaza veziculara pana la momentul operator pentru a evita o posibila colica biliara (o criza). Vezicula biliara este un organ cavitar, cu functie de inmagazinare a bilei, capabil sa se contracte pentru a evacua bila. Atunci cand un calcul blocheaza eliminarea bilei, contractiile veziculei biliare sunt dureroase.
  

Evolutie: Cu toate ca uneori litiaza veziculara este silentioasa (asimptomatica) evolutia bolii este spre complicare. Complicatiile sunt foarte variate si sunt impartite in mai multe tipuri. Printre cele mai frecvente complicatii si variante evolutive mentionam: colecitopatia cronica si colecistita acuta (cu forme evolutive pana la perforatie de organ si peritonita), colecistita scleroatrofica, icterul mecanic prin blocarea ductului Coledoc (cu hepatita satelita sau angiocolita), pancreatita acuta, cancerul vezicular.

Diagnosticul: Diagnosticul litiazei veziculare este foarte usor de pus si este accesibil. Din pacate e multe ori acesta este pus insa tardiv deoarece pacientul, nu se adreseaza medicului sau in ciuda faptului ca este sfatuit sa faca o ecografie abdominala sau chiar este diagnosticat cu litiaza veziculara, refuza sa urmeze sfatul chirurgului si tratamentul.
 


 

Tratament: Odata stabilit diagnosticul de litiaza veziculara, indiferent ca aceasta este asimptomatica sau insotita de colici biliare, tratamentul este exclusiv chirurgical. S-au incercat de-a lungul timpului diverse procedee terapeutice incepand de la ceaiuri “minune”, metode conservatoare de tratament, litotripsii chimice sau mecanice insa rezultatul lor este slab si grevat de multe complicatii directe sau prin amanarea tratamentului chirurgical.
 


 

    Programati-va acum pentru un consult si daca este nevoie pentru tratament chirgical. In felul acesta aveti certitudinea ca beneficiat de tratament ultramodern, laparoscopic intr-o clinica de elita, cu un personal antrenat. Tratamentul in faza complicatiilor nu mai este asa simplu si uneori abordul laparoscopic nu mai este suficient. In faza complicatiilor operatiile prin abord deschis sunt mult mai frecvente. Alege sa le eviti!
 

 

 

Ce spun clientii

” Botox: iata ceva care acum nu mai mult de 1 an si ceva ani mi se parea ceva extrem de avangardist si,intr-un anumit fel, doar o idee pe care o vezi cel mult la televizor si cu care nu te-ai gandit vreodata ca o sa poti face cunostinta fata in fata. Dar se pare ca azi lucruri le avanseaza mult mai repede decat am crezut vreodata si acele idei... „