Consult dermatologic

   Multitudinea de modificari ce pot apare la nivelul tegumentului, mucoaselor (conjunctivala, orala, genitala) sau a unghiilor, aspectul inestetic al acestora si persistenta lor in ciuda diferitelor tratamente oferite de catre medici de alte specialitati, duc la cronicizarea acestora iar temporizarea unui diagnostic corect influenteaza in mod negativ evolutia si prognosticul.

   Pentru a diagnostica corect diferite leziuni care apar la nivelul pielii este nevoie de un consult de specialitate oferit de catre medicul dermatolog, acesta fiind sigurul in masura sa ofere diferite variante de tratament, in funtie de necesitati si preferinta pacientului.

   Uneori, pentru a pune un diagnostic de certitudine in cadrul anumitor patologii cutanate este nevoie de o biopsie cutanata – procedura care consta in recoltarea unui mic fragment de tesut, in vederea analizarii histo-patologice. Prin colaborarea cabinetului nostru cu medici anatomo-patologi de renume, se asigura un diagnostic exact, care orienteaza spre o conduita terapeutica adecvata.

   Un capitol foarte important al patologiei dermatologice il constituie nevii pigmentari. Acestia apar datorita expunerii necontrolate si neprotejate (fara utilizarea cremelor de fotoprotectie solara) la soare sau pot fi leziuni aparute inca de la nastere. Neglijarea lor poate duce la transformarea acestora – intr-o prima faza in nevi atipici, pentru ca mai apoi, in anumite conditii, sa degenereze malign in melanom. In preventia acestor modificari, cel mai important rol medical ii revine tot dermatologului, care prin intermediul examinarii dermatoscopice poate urmari evolutia leziunilor suspecte si poate decide cu certitudine excizia acestor . In cadrul analizei dermatoscopice, nevii pigmentari sunt examinati cu dermatoscopul – un instrument care are proprietatea de a mari imaginea captata astfel incat se pot analiza in detalii foarte fine diferite modificari ale acestor leziuni. In momentul in care se decide excizia leziunilor, aceasta se efectueaza in cadrul unei mini interventii chirurgicale, sub anestezie locala, in cadrul cabinetului nostru, de catre personal medical specializat.

   Indiferent de tipul modificarilor – patologice sau cosmetice - primul pas catre un tratament de succes este adresarea pacientului catre un personal specializat, care sa ofere un consult de calitate si un tratament personalizat.

   Consult dermato-cosmetic si dermoanaliza cutanata

   Personalul medical specializat ofera consultatii in dermatologie si dermato-cosmetologie, consiliere in alegerea tratamentului optim si a produselor cosmetice adecvate, in functie de problemele tenului si necesitati.

Ce spun clientii

” Botox: iata ceva care acum nu mai mult de 1 an si ceva ani mi se parea ceva extrem de avangardist si,intr-un anumit fel, doar o idee pe care o vezi cel mult la televizor si cu care nu te-ai gandit vreodata ca o sa poti face cunostinta fata in fata. Dar se pare ca azi lucruri le avanseaza mult mai repede decat am crezut vreodata si acele idei... „