Tratamentul laser al leziunilor dermatologice

Inainte de a fi tratate, leziunile dermatologice trebuie evaluate si diagnosticate de catre un medic dermatolog in cadrul unui consult de specialitate, pentru a fi mai apoi indrumate catre un tratament adecvat. Uneori, pentru a pune un diagnostic de certitudine ca fiind benigna sau maligna unei leziuni, este necesara o biospie cutanata (care consta in recoltarea unui fragment de tesut) care sa fie analizata histo-patologic. Pentru leziunile maligne conduita terapeutica urmeaza un protocol standard, bine stabilit, insa pentru leziunile benige exista mai multe variante de tratament.

Una dintre aceste variante sunt tehnologiile laser ablative care constau in indepartarea succesiva si controlata a straturilor pielii, pana la inlaturarea completa a leziunilor. Platforma Sciton Joule aflata in dotarea cabinetului nostru utilizeaza laserul Erbium-Yag la o lungime de unda de 2940 nm pentru realizarea ablatiei in conditii de siguranta, sub anestezie locala si cu timp de recuperare foarte scurt. Utilizarea acestei tehnologii are avantajul fata de excizia chirurgicala clasica faptul ca nu implica incizii si suturi, vindecarea realizandu-se in cateva zile prin reepitelizare spontana.

Q Clinic dispune de sistemul Derma Genesis de microdermabraziune cu cristale, acesta fiind unul dintre cele mai performante aparate de pe piata mondiala , care ofera rezultate clinice reale, asigurand totodata un grad mare de satisfactie si confort pacientilor.

Cu acest tip de tratament pot fi tratate de exemplu siringoamele, cilindroa mele, neurofibroamele, angiofibroamele, dermatofibroame, keratozele seboreice, papiloamele cutanate, verucile palmoplantare sau cele plane, condiloamele acuminate, nevii epidermici evaluati dermatoscopic in prealabil, granuloame, xantoamele si xantelasma, milium, hiperplazii de glande sebacee, keratodermiile palmo-plantare. De asemenea se pot trata si leziuni ale mucoaselor, atat de la nivelul celei orale de exemplu leucoplakia orala, cat si cea ano-genitala – condiloame acuminate, papulele perlate peniene.

Unele patologii cum ar fi carcinoamele bazocelulare superficiale sau cele scuamoase in situ, keratozele actinice, cheilita actinica (diagnosticate histo-patologic in urma unei biopsii cutanate), chiar daca sunt incadrate ca fiind leziuni maligne sau premaligne, se pot trata prin ablatie laser dat fiind faptul ca sunt leziuni aflate intr-un stadiu incipient.

Aflati mai multe din articolele Esthetiq Magazine Nr. 10:

Aflati mai multe din articolele Esthetiq Magazine Nr. 10:

Tehnologii moderne in tratamentul leziunilor virale ale pielii

Ce spun clientii

” Intai, sa ma prezint. Am 40 de ani, o viata mereu pe fuga, un dead-line mereu aproape si dince in ce mai putin timp pentru mine. Va recunoasteti cumva? Si inainte de a va spune povestea mea, sa va intreb ceva: va mai aduceti aminte senzatia pielii de cand aveati mult mai putini ani si ziua aparitiei ridurilor vi se parea undeva la ani lumina... „