top of page

Majoritatea femeilor se plâng de aspectul inestetic al abdomenului, chiar și atunci când aspectul corpului lor este unul armonios

Abdominoplastia realizată la clinica noastră ajută la îndepărtarea “șorțului” de la nivelul abdomenului inferior rezultat în urma nașterilor repetate, a curelor de slăbire drastice sau a operațiilor pentru tratarea obezității, producând o cicatrice permanentă extinsă de regulă de la un șold la altul, dar ascunsă suprapubian în chilot, puțin vizibilă.

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală majoră, cu ajutorul căreia se îndepărtează excesul de piele și grăsime de la nivelul abdomenului inferior. În același timp, operator se pot rezolva defectele de perete abdominal și se suturează pe linia mediană mușchii drepți abdominali.

Abdominoplastia se face sub anestezie generală și durează între 2 și 5 ore, în funcție de complexitatea cazului. Chirurgul face o incizie în partea inferioară a abdomenului, sub linia chilotului și o a doua incizie în jurul buricului pentru a-l repoziționa. Se decolează pielea și țesutul celular subcutanat, până aproape de rebordurile costale. Dacă este cazul, se întărește peretele mosculo-aponevrotic suturându-se mușchii pe linia mediană. Lamboul de piele și țesut adipos decolat este întins în jos și se îndepărtează în bloc surplusul cutaneo-grasos. De regulă, la o astfel de intervenție se îndepărtează tot tegumentul subombilical împreună cu țesutul adipos. Se taie apoi o nouă gaură pentru buric, în care acesta este fixat. În final, incizia se coase și se aplică 1-2 tuburi de dren timp de câteva zile. Spitalizarea postoperatorie este de 2-3 zile, cu reluarea activității după câteva zile, sub tratament specific.

bottom of page