top of page
Tratamente cu Botox

   Emotia, atat de caracteristica fiintei umane, se exteriorizeaza prin mimica si gesturi. La nivelul fetei, exteriorizarea emotiilor este pusa in evidenta de musculatura faciala, care se contracta si se relaxeaza in mod repetat de-a lungul timpului, lasand in urma riduri si pliuri cutanate, mai mult sau mai putin adanci, asa numitele riduri de expresie – la nivelul fruntii, intre sprancene, la coltul extern a ochilor, in jurul gurii-care dau un aspect imbatranit. Pentru a corecta aceste riduri dinamice, se utilizeaza toxina botulinica (intr-o forma purificata) pentru injectari tocmai in acea musculatura responsabila de producerea ridurilor. Se obtine astfel un efect de relaxare musculara, pielea de deasupra ramanand neteda, fara a fi insa afectata in mod remarcabil mimica faciala. Procedura de injectare este simpla, nedureroasa, utilizandu-se ace atraumatice (care nu produc durere), recuperarea este imediata, iar efectul se instaleaza dupa 3-7 zile de la administrare.    
   Complicatiile locale care pot aparea constau in sangerari minime la locul de injectare, mici echimoze (vanatai), usor edem sau scaderea sensibilitatii locale, fiind insa temporare – dispar in cateva ore.
   Acest tip de tratament utilizat atat pentru rejuvenare (reintinerire) cat si pentru corectia asimetriilor faciale si a transpiratiei excesive, este foarte popular in cabinetele de medicina estetica, fiind minim-invaziv, cu rezultate rapide, notabile si cu un mare grad de satisfactie din partea pacientilor.

bottom of page