Fire de Suspensie și Rejuvenare
CE ESTE LIFTINGUL CU FIRE?
Liftingul cu fire este o tehnica noua si inovatoare de rejuvenare faciala, care ofera beneficiile unei interventii non-chirurgicale si prin urmare necesita doar o scurta perioada de recuperare. Materialul consta in fire biodegradabile care au fost utilizate vreme indelungata in chirurgia cardiaca si chirurgia generala. In timpul acestei interventii sunt folosite canule subtiri pentru a introduce firele in tesuturile conjunctive mai profunde. Ele se ataseaza in tesutul subcutanat si, daca sunt pozitionate corespunzator, creaza tensiune in directia dorita. Aceasta creaza o intindere usoara a tesutului subcutanat si a pielii, care este fortificata dupa cateva zile prin cresterea naturala de tesut conjunctiv (fibroza).
Pentru tratament se foloseste anestezia locala, iar firele raman tesuturi timp de aproximativ 6 pana la 8 luni dupa ce se indeparteaza canulele. Pot fi pozitionate in orice moment fire suplimentare.
Prin urmare este o metoda accesibila, care permite liftingul pielii si intinderea semnificativa a hipodermului cu efort minim, pentru o anumita perioada de timp si fara riscuri majore. In comparatie cu liftingul facial conventional, liftingul cu fire ofera beneficii pentru pacient. Inseamna mai putin stres pentru ca interventia este in mod semnificativ mai redusa. Nu exista cicatrici vizibile, iar vindecarea este in general foarte rapida. Beneficiile suplimentare ale interventiei: numai aproximativ 50 de minute. 20-30 de minute inainte de tratament trebuie aplicata anestezia locala; are un risc scazut de durere si inflamatie.
Rezultatul se vede imediat dupa interventie. In plus, firele de polidioxanona, material de sutura bine tolerat, au fost folosite in chirurgie o lunga perioada de timp. Aceasta inseamna siguranta suplimentara pentru pacienti.
CE REGIUNI ALE CORPULUI POT FI TRATATE?
Aceasta metoda poate fi folosita in multe zone ale fetei (pe obraji, santuri nazolabiale, ridurile "marioneta", ridurile de expresie - incruntare, ras - , frunte) sau ale corpului, precum gatul, decolteul, partea superioara a bratelor, fesele si abdomenul.
ANESTEZIE?
In general, anestezia locala este suficienta.
PASI IN TRATAMENTUL EFECTIV?
Medicul marcheaza pe fata/corp directia efectiva a firului.
Acul de injectie este folosit pentru introducerea firului de polidioxanona.
Dupa ce acul de injectie este indepartat, firul este pozitionat in locul dorit. Corpul descompune incet firul, iar in acest timp tesutul a crescut din nou in maniera dorita.
ACEASTA METODA DE TRATAMENT POATE SA FIE COMBINATA CU ALTE METODE?
Aceasta interventie minim-invaziva poate sa fie cu usurinta combinata cu alte interventii, cum ar fi acidulhialuronic, toxina botulinica, liftingul cu plasma, tratamentele cu ultrasunete sau cu laser fractionat.
Cu toate acestea, informati-l intotdeauna pe medicul Dvs. despre orice tratamente ati facut anterior.
COMPLICATIILE POTENTIALE?
Tratamentul cu fire de polidioxanona (PDO) este un tratament implementat in intreaga lume si este efectuat de medicii pregatiti si cu experienta. Imediat dupa tratament, pot sa apara tumefiere si durere temporara.
Daca aplicati un pachet de gheata pe zona, tumefierea se va reduce/va disparea rapid.
De obicei dureaza cateva zile, dar in general numai doua sau trei zile dupa tratament. In plus, locul injectarii poate fi usor umflat si rosu, sau pielea dvs. poate sa se decoloreze. In general aceste efecte dispar de la sine in cateva ore. In plus fata de sangerarile provocate de injectie, pot sa apara edeme sau eriteme usoare, care se pot asocia cu mancarime si sensibilitate. In cazuri rare, pot sa apara mici hematoame, indurare a pielii, hipertrofii, telangiectazie, sau se pot forma noduliin zonele tratate;totusi acestea se vindeca fara a lasa nicio cicatrice. Infectiile sunt foarte rare si pot aparea de la impuritati sau apa murdara care ajunge la zona respectiva. Prin urmare trebuie sa aveti grija maxima pentru a pastra zoneletratate curate, potrivit medicului dvs. Reactiile descrise mai sus pot sa persiste pana la o saptamana.
Va rugam sa va informati medicul daca orice inflamatie sau alt efect advers dureaza mai mult de o saptamana. Aceasta ii ofera medicului oportunitatea de a va trata corespunzator.
CINE NU POATE FI TRATAT CU PDO?
- persoanele care au hipersensibilitate la polidioxanona;
- persoanele care au infectii sau inflatii acute in regiunile pielii care urmeaza a fi tratate (acnee, herpes etc.)
- persoanele care au suferit interventii chirurgicale stomatologice cu putin timp inaintea acestui tratament;
- persoanele care sufera de o boala autoimuna si/sau primesc tratament imunologic
- femeile insarcinate si cele care alapteaza
- persoanele care au tendinta de a forma cicatrice hipertrofice;
- persoanele care sufera de cancer;
- persoanele sub varsta de 18 ani;
- persoanele care au de la tratament asteptari imposibil de atins