top of page

Pielea de pe fata interna a coapselor este subtire si se poate lasa usor o data cu varsta sau cu variatiile mari in greutate

Frecvent, excesul de piele asociaza si exces de grasime si poate produce jena coapselor la mers.

O operatie de lifting coapse reduce excesul de grasime prin procedura de lipoaspiratie si in acelasi timp inlatura si excesul tegumentar.

Liftingul coapselor sau „Cruroplastia” este o operatie estetica ce micsoreaza in final coapsele si le confera un aspect estetic placut, rezultatul fiind de fiecare data extrem de satisfacator pentru pacient.

Operatia de remodelare a coapselor are efecte pozitive pe termen lung si este in majoritatea cazurilor solicitata de catre femei.

Intotdeauna se asociaza o operatie complementara de lipoaspiratie coapse daca este considerat necesar. Exista 3 tipuri de interventii chirurgicale pe regiunea coapselor:

1) tehnica orizontala pura – se foloseste atunci cand predomina excesul pe verticala. Interventia consta in ridicarea pielii ca si cand s-ar imbraca un pantalon si apoi excizia excesului cutanat. Incizia se efectueaza la baza coapsei pe fata interna si porneste din regiunea inghinala si ajunge posterior in pliul fesier.

2) tehnica verticala pura – se foloseste atunci cand predomina excesul circular. Se excizeaza un pliu in exces pe fata interna a coapsei si cicatricea este pozitionate pe lungimea fetei interne a coapsei. Daca excesul tegumentar este important, cicatricea poate cobori pana aproape de genunchi.

3) tehnica mixta – consta in asocierea celor doua tehnici atunci cand excesul de piele este si pe verticala si circular. Cicatricea rezultata este in L inversat sau in T inversat.

Durata operatiei de lifting coapse este in medie de 2 ore.

La sfarsitul interventiei, se foloseste un pantalon de compresiune.

bottom of page