top of page

Ne obsedeaza ideea unui corp armonios si foarte putine sunt femeile care se resemneaza cu adevarat in fata excesului de greutate, chiar si atunci fiind posibil ca resemnarea sa determine traume interne profunde, care pot avea rezultate tragice.
Increderea in sine este o conditie esentiala pentru sanatatea si reusita noastra in viata!
Lipoaspiratia este o metoda de indepartare a depozitelor adipoase din zone care sunt genetic programate ca fiind greu de redus (coapse, fese, solduri, abdomen - pentru femei; abdomen, solduri - pentru barbati). De mentionat ca lipoaspiratia nu este o metoda de slabit, ci doar de conturare a corpului, de "sculptura" a corpului si este o excelenta metoda de stimulare a vointei pentru a obtine dimensiunile dorite.
Acest tip de operatie se practica din perioada anilor '80, fiind considerata in SUA cea mai populara interventie de chirurgie estetica.

Lipoaspiratia se poate face cu anestezie generala, anestezie intravenoasa completata, anestezie locala sau cu anestezie peridurala. Tipul de anestezie este stabilit de medicul anestezist in discutia preanestezica pe care o are cu pacientul. Operatia dureaza in medie o ora pentru o zona. Lipoaspiratia implica introducerea unei canule speciale in tesutul adipos, prin incizii de 3-4 mm si prin miscari repetate, grupuri de celule sunt separate si aspirate. De regula sunt necesare 2-3 incizii pentru fiecare zona. Cicatricele sunt greu de observat si nu pun probleme din punct de vedere estetic.
Tehnicile moderne folosesc injectarea ariei care va fi aspirata cu un lichid care contine anestezic diluat pentru a reduce disconfortul postoperator si adrenalina care reduce sangerarea. Aceste tehnici se numesc "tehnici tumescente".
Imediat dupa terminarea lipoaspiratiei, zonele aspirate sunt pansate cu pansament compresiv pentru a preveni formarea seroamelor si hematoamelor.

bottom of page