top of page

Lipofilling-ul fesier reprezintă mărirea feselor

Intervenția presupune de fapt doi timpi operatori: liposucția din anumite zone ale corpului și injectarea de grăsime în fese. Această procedură este de fapt o tehnică de liposculptură, având avantajul că realizează în același timp operator și liposucția unor zone cu grăsime în exces (abdomen, coapse, flancuri, etc), precum și mărirea de volum a feselor cu proprie grăsime, fără risc de respingere a implantelor sau de contracție capsulară. Augmentarea feselor cu grăsime poate mări volumul feselor până la un anumit punct și este în strânsă corelație cu cantitatea de țesut adipos ce poate fi lipoaspirată. Dacă pacienta este slabă și nu are grăsime în exces, sau aspirarea unei cantități de grăsime ar duce la asimetrii, atunci singura soluție de mărire a feselor o reprezintă implantele cu silicon.

Grasimea prelevată și introdusă în fese păstrează memoria zonei de unde a fost extrasă, astfel că volumul feselor este posibil să fluctueze cu greutatea corpului. Trebuie să rețineți că și în cazul în care veți slăbi foarte mult, fesele rămân măriți de volum cu 50-70% fața de forma inițială.

Ascunde

Conturarea corporală

Este un termen larg, care include mai multe tipuri de intervenții chirurgicale: lipoaspirația, liftingul corporal, abdominoplastia, micșorarea sau mărirea sânilor.

Prin operațiile de lifting corporal se realizează îndepărtarea excesului de piele flască și remodelarea conturului.
Prin liftingul corporal nu se îndepărtează grăsimea, aceasta putându-se îndepărta prin liposucție. Însă pentru efectuarea unei liposucții este necesar ca pielea să fie întinsă, de aceea, recomandăm mai întâi liftingul corporal și apoi liposucția.
Procedeele de lifting corporal sunt indicate persoanelor stabile din punct de vedere al greutății. Dacă urmăriți să aveți o sarcină, atunci intervenția de lifting trebuie amânata până la 9-12 luni după naștere.
Liftingul corporal se aplică și persoanele aflate după intervenții de chirurgie bariatrică (chirurgia obezității). Această intervenție se realizează de regulă la minim 18 luni după chirurgia bariatrică, timp necesar stabilizării greutății dar și întinderii normale a pielii.
Liftingul corporal poate fi:
• total
• pe anumite zone ale corpului:
- abdominal (în special după scăderea masivă în greutate);
- fesier;
- liftingul coapselor;
- liftingul brațelor.
Candidații ideali pentru această procedură sunt persoanele cu exces de tegument flasc după scăderea masivă în greutate, nefumători și în stare bună de sănătate.
Rezultatul definitiv este vizibil la câteva luni de la intervenție. Noul contur corporal este relativ permanent atâta timp cât vă mențineți greutatea constantă.

bottom of page