Mezoterapia cu ace
Mezoterapia cu ace, cunoscuta si ca terapie intradermala, este o metoda de rejuvenare cutanata, minim- invaziva, care consta in administrarea prin injectarea directa in piele a unor substante active cu rol curativ, tintind in mod direct zonele cu probleme. Injectarile se administreaza cu ajutorul unor ace foarte subtiri care nu produc durere, prin tehnica manuala (direct de catre medic) sau cu pistoletul, procedura nu necesita anestezie sau perioada de recuperare, realizandu-se in regim ambulator (fara spitalizare). Acest tratament se adreseaza celulitei sau depozitelor adipoase localizate (lipoame), vergeturilor, cicatricilor, alopeciei dar mai ales rejuvenarii cutanate faciale (riduri, laxitate cutanata) a gatului, decolteului, mainilor sau oricarei regiuni a corpului.
Celulita
Mezoterapia amelioreaza celulita sau diminua depozitele adipoase prin administrarea unor substante (fosfatidil-colina,cafeina, L-carnitina etc.) care au rolul de a distruge tesutul adipos in mod direct prin lipoliza chimica (dizolvarea tesutului grasos), acesta fiind mai apoi resorbit de catre organism, lasand in urma o piele fina si neteda, cu un aspect mult imbunatatit (aspectul de „coaja de portocala” dispare sau se atenueaza) cu un nou contur, ameliorand totodata drenajul limfatic si venos. Sunt necesare mai multe sedinte, intre 4 si 10 spatiate la 1-2 saptamani, insa rezultatele devin vizibile in general dupa a doua sedinta, mentinandu-se un timp indelungat insa e nevoie de sedinte suplimentare de intretinere si desigur rezultatele sunt foarte bune in combinatie cu exercitii fizice regulate si cu o nutritie corespunzatoare si eventual alte terapii complementare (mezoterapie fara ace, carboxiterapie, radiofrecventa, infrarosu, tratament de remodelare corporala cudispozitivul Velashape,endermologie, lipoliza asistata laser, tratament chirurgical - subincizii, creme anti-celulitice etc.);
Remodelarea corporala non-chirurgicala (lipoliza chimica)
Mezoterapia cu ace reprezinta o optiune non-invaziva de tratament al depozitelor de grasime localizate. Se injecteaza substante care dizolva tesutul grasos (fosfatidilcolina), reducandu-l in volum. Fosfatidilcolina injectata in tesutul grasos distruge celulele acestui tesut, producand o reactie inflamatorie ce cauzeaza o contractie tisulara si formarea de colagen nou. Zonele care se pot trata sunt abdomenul, flancurile, coapsele, genunchii, pleopa inferioara sau orice alt depozit de grasime localizat in alta regiune.Tratamentul consta in microinjectari, la distanta de aproximativ 0,75-1,5 cm, pe zona care urmeaza a fi tratata. Sunt necesare mai multe sedinte, intre 4 si 10 la intervale spatiate intre 2 si 8 saptamani. Metoda obtine rezultate foarte bune in corectia de asimetrii dupa lipoaspiratie, in tratamentul lipoamelor de volum mic, in remodelarea unor regiuni ale corpului cu volum redus de tesut grasos cum ar fi pleaoapa inferioara precum si alte regiuni.
Mezoterapia in regenerarea parului
Mezoterapia aplicata la nivelul zonelor alopecice (de unde parul a cazut), prin intermediul substantelor nutritive injectate (minoxidil, finasterida, biotina, zinc), stimuleaza microcirculatia sanguina de la nivelul foliculului pilos, ducand la activarea metabolismului acestuia, rezultatul fiind stimularea cresterii firelor de par. Aplicata mai ales alopeciilor acute difuze (caderea brusca a parului, uniforma) de exemplu dupa nastere sau perioade stresante, confera rezultate remarcabile, cu un mare grad de satisfactie din partea pacientilor. Frecventa sedintelor este 1 sedinta/saptamana in primele 4 saptamani, apoi 1 sedinta la 2 saptamani in urmatoarele 2 luni, urmata de 1 sedinta pe luna in urmatoarele 2 luni. Se pot realiza sedinte de intretinere la fiecare 2 luni. Ca rezultate se observa o stopare a caderii parului dupa primele 4 sesiuni in 90 % din cazuri, cu o regenerare vizibila a parului dupa 3 luni. intre tratamente se recomanda de asemenea anumite produse dermatocosmetice (seruri, sampoane, etc) pentru a stimula regenerarea parului chiar si intre sedintele de mezoterapie.
Rejuvenarea cutanata
Rejuvenarea cutanata, fie ca este vorba de cea faciala, a gatului si a decolteului sau a mainlor, reprezinta o aplicatie de succes a mezoterapiei cu ace, aceasta realizand de fapt un mezo-lifting non-chirurgical, fiind o alternativa sigura a procedurilor estetice invazive. Prin injectari, se introduc la nivel cutanat cocktail-uri de substante (vitamine, minerale, amino-acizi) cu rol nutritiv, puternic hidratant si antioxidant care stimuleaza microcirculatia, metabolismul celular local, productia de colagen si elastina, efectul final fiind cel de rejuvenare (reintinerire) si in mod vizibil pielea va arata mai fina, radianta si mai ferma. Fata, gatul, decolteul, mainile precum si orice alta zona poate fi rejuvenata prin aceasta metoda. Desigur, mezoterapia cu ace se poate combina cu alte regimuri de rejuvenare cutanata cum ar fi injectarile cu botox sau acid hialuronic sau cu peeling-urile laser. De asemenea, un alt efect al mezoterapiei cu ace ar fi acela de skin-tightening (retractie a pielii) in zonele cu tegument lax („pielea cazuta”) de la nivelul gatului, bratelor, coapselor, genunchilor, abdomenului, pielea devenind mai ferma sub actiunea de stimulare a colagenului si elastinei a substantelor injectate. In acest mod se activeaza formarea de noi fibre de colagen, care reorganizeaza structura tegumentului, acesta devenind mai ferm si tonifiat. Mezoterapia cu ace se poate combina cu succes cu tratamentele estetice chirurgicale, laser, botox sau injectari cu acid hialuronic.