top of page
Terapia Vampir (Tratamente cu PRP)

  Tratamentul cu plasma proprie îmbogatita cu trombocite (Platelet Rich Plasma - PRP), cunoscut sub denumirea de ‘Terapia vampir’ este cea mai moderna solutie de regenerare a pielii prin forte proprii. 
  Presupune recoltarea si concentrarea factorilor de crestere din sânge si reintroducerea  acestora in tesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulara si de sinteza de neocolagen pe termen lung.
  Folosit iniial în ortopedie, în refacerea tendoanelor şi oaselor după fracturi, apoi în stomatologie (în regenerarea gingivală), în chirurgie plastică (în cicatrizare), tratamentul cu sânge propriu este tot mai mult folosit în întreaga lume pentru reîntinerirea pielii feţei, a gâtului, a decolteului şi a mâinilor.
  Persoanele care vor să-şi folosească propriile resurse de regenerare, fără risc de alergie sau de a face infecţii, pentru obţinerea unor rezultate cât mai natural şi cu menţinerea proprietăţilor de elasticitate, fermitate şi strălucire a pielii pe termen lung, pot beneficia de o astfel de terapie.
 

  Cum se efectueaza procedura?
  Se recolteaza o cantitate mica de sânge intr-o eprubeta sterila, se proceseaza rapid pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce contin factorii de crestere si reparare. Acestia se elibereaza în mod natural în orice tentativa a organismului de a repara o leziune. 
   Plasma bogata în trombocite se va injecta în piele, cu ajutorul unui ac fin. Pentru a atenua durerea se aplica o crema anestezica inainte de injectare. Toate aceste etape de recoltare si preparare se efectueaza rapid, în prezenta pacientului, pentru ca acesta sa aiba siguranta ca se administreaza propriul sânge.

 

   Care sunt beneficiile acestui tratament si când se observa rezultatele?
   Se foloseste propria plasma, fara alte substante artificiale, de aceea este unul dintre cele mai naturale si efieciente tratamente anti-age.
   In primul rand terapia este recomandata pentru imbunatatirea tonusului si texturii pielii, intinerirea si regenerarea pielii, diminuarea ridurilor fine, umplerea ridurilor profunde, refacerea fermitatii si imbunatatirea aspectului fetei, gatului, decolteului, mainilor. De asemenea este una dintre putinele terapii cu efecte spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor si a celor din jurul gurii si chiar pentru oprirea caderii parului.
  Semnele imbatrinirii se atenueaza treptat, pentru rezultate optime fiind recomandate 3 sedinte efectuate la 3 saptamani.

 

   Exista contraindicatii, riscuri?
   Riscul de fenomene imunologice este complet absent, având în vedere ca produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Exista riscul de a face mici hematoame (vânatai) la locul de injectare, care dispar în câteva zile, iar dupa injectare poate sa apara un usor proces inflamator local.
   Pacientii trebuie sa aiba o stare de sanatate buna, sa nu fie în episod febril, sa nu aiba tulburari de coagulare, boli autoimune.

   Terapia Vampir se combina cu foarte bune rezultate cu injectari de Acid Hialuronic si terapiile laser ale pielii.

bottom of page